nieuws
06.09.2021

nieuwe projecten: Zuidkaai, Huize Terloo, …

Wyckaert ontving recent de definitieve orderbevestiging voor de volgende projecten: Zuidkaai te Aalst, Huize Terloo in Bellingen, wijksporthal in Ledeberg en Battery Pack Assembly voor Volvo Group.
 Zuidkaai te Aalst

Op de voormalige Electrabelsite in Aalst gaat Wyckaert in opdracht van Odebrecht, residentieel ontwikkelaar,  2 appartementsgebouwen met ondergrondse parking bouwen .

De Electrabelsite, die tot 2006 werkzaam was, ligt in het ontwikkelingskader van De Kaaien.  De Kaaien strekken zich in globo uit tussen de Tupperware-site in het noorden en Ter Muren (Erembodegem) in het zuiden over een afstand van circa 2,7 km langsheen beide oevers van de Dender. Zuidkaai ligt op een boogscheut van het stadscentrum van Aalst en op wandelafstand van de overige vijf grote sites binnen dit gebied, waaronder Pier Kornel. Het nieuwe stadsdeel zal de binnenstad met de natuurgebieden Osbroek en Gerstjens verbinden.

 

Huize Terloo in Bellingen

Voor het orthopedagogische centrum “Huize Terloo” in Bellingen, realiseert Wyckaert een nieuwbouw. Deze nieuwbouw zal 61 extra bedden creëren. Huize Terloo heeft een residentieel hulpaanbod voor jongeren tussen de 3 en 21 jaar met gedrags- en emotionele problemen en/of een licht mentale handicap.

 

Sporthal te Ledeberg

Onder de fly-over/B401 in Ledeberg, aan het park tussen de Hundelgemsesteenweg en de spoorweg  zal Wyckaert in opdracht van TMVW een sporthal bouwen. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 1.300 vierkante meter met terreinen voor volleybal, basketbal, badminton en zaal- en minivoetbal en een cafetaria. Daarnaast zijn er ook kleedkamers met douches, toiletten, personeelsruimte, EHBO-lokaal en een cafetaria voorzien. Naast de nieuwbouw komt een grote fietsenstalling (165 plaatsen) en een buurtparking.

In een systeem van gedeeld gebruik komt de sporthal ter beschikking van zowel buurtbewoners, scholen uit de omgeving, als lokaal verankerde clubs.

 

Project Battery Pack Assembly voor Volvo Group 

Binnen het project “Battery Pack Assembly” zal Wyckaert een nieuwe shelter aanbouwen en een transfolokaal bouwen. Verder voeren we aanpassingswerken aan de fabriekshal BTC uit.