nieuws
04.10.2019

Wyckaert zet zich in voor maatschappelijk welzijn

Het verleden heeft bewezen dat algemene bouwonderneming Wyckaert, zijn steentje bijdraagt aan het welzijn in onze samenleving. De laatste twee jaar werden verschillende acties op poten gezet passend binnen de bedrijfsfilosofie van Wyckaert.

Anders dan de voorbije jaren werden dit jaar 2 goede doelen weerhouden.

Enerzijds VZW Stappen. Een begeleidingstehuis voor meisjes tussen 14 en 18 jaar, geplaatst door de jeugdrechter of via vrijwillige hulpverlening. VZW Stappen probeert de meisjes te ondersteunen in hun zoektocht om terug actief deel uit te maken van de maatschappij zodat ze zich terug verbonden voelen met zichzelf en hun omgeving. Een team van hulpverleners en de nodige verblijfsfaciliteiten moeten een tweede thuis kunnen bieden aan de meisjes.

Anderzijds steunen we graag beTSCvzw, een organisatie die zich inzet voor iedereen die te maken krijgt met TSC, Tubereuze Sclerose Complex of beter gekend als de ‘ziekte van Bourneville’. Deze genetische aandoening wordt gekenmerkt door de ontwikkeling van goedaardige tumoren in verschillende organen en komt voor bij 1 op 10.000 mensen. De aantasting van de hersenen heeft de grootste impact op de kwaliteit van het dagelijks leven. Vaak gaat TSC gepaard met epilepsie, ontwikkelingsachterstand, autisme en andere neuro-psychiatrische problemen.

 

Vaak ontbreken fondsen om het leven van deze kinderen aangenamer te maken of het netwerk van hulpverleners en vrijwilligers beter uit te bouwen. Met onze acties wil Wyckaert zijn “steentje” bijdragen aan deze organisaties en hopen wij als Gentse bouwonderneming ons maatschappelijk draagvlak te vergroten.

 

Concreet organiseren we voor het bouwverlof in de zomer alvast een paaseieren-verkoop, een carwash na het verlof volgt nog een eetfestijn.

We danken alvast iedereen die een bijdrage wil leveren aan onze acties zodat wij allen, binnen afzienbare tijd met fierheid kunnen terugblikken op onze initiatieven voor deze goede doelen.

 

Blijf je graag op de hoogte van onze acties? Volg dan onze Facebook, website en LinkedIn pagina.