nieuws
11.17.2021

Unitar Pioneer Certificaat voor Wyckaert

Wyckaert heeft het UNITAR Pioneer certificaat ontvangen uit handen van Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder VOKA Oost-Vlaanderen.

17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Drie jaar lang hebben we intensief ingezet op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen onder begeleiding van VOKA. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn de doelstellingen die de wereld zich stelt richting 2030 om aan duurzame ontwikkeling te werken. De 17 hoofddoelstellingen en 169 subdoelstellingen vormen het belangrijkste internationaal duurzaamheidskader voor de komende jaren.

Ondernemingen die minstens drie jaar deelnemen aan het traject en daarbij acties opzetten voor elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s), krijgen na een positieve evaluatie het UNITAR SDG Pioneer-certificaat. Dit jaar krijgen in heel België 123 bedrijven de SDG Pioneer onderscheiding. Wyckaert is daar één van.

Wereldwijd nemen meer dan 12.000 deelnemende bedrijven uit meer dan 160 landen deel aan het UN Global Compact, het grootste vrijwillige initiatief voor verantwoord ondernemerschap ter wereld.

 

Toepassing SDG’s binnen Wyckaert

De doelstellingen worden binnen Wyckaert gebruikt als kritische spiegel. Dit duurzaamheidsverhaal wordt geïntegreerd binnen het beleid op een proactieve manier. Vorig jaar verhuisden we naar een nieuw kantoor en magazijn. Deze nieuwe infrastructuur past volledig in het duurzaamheidsverhaal dat we schrijven.

 

De toekomst

Het Unitar Certificaat is een mooie aanvulling op het Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen, dat we eerder al mochten ontvangen. Wyckaert zal verder de ingeslagen weg van duurzaamheid blijven bewandelen.