nieuws
10.26.2017

Wyckaert neemt deel aan de Volvo Cars Sustainability Day

Wyckaert is houder van het duurzaamheidscharter VOKA en de provincie Oost-Vlaanderen en in 2017 konden we de overgrote meerderheid van onze leveranciers en onderaannemers motiveren om mee in dit verhaal te stappen.

We zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid geen trend is, maar een noodzaak en een continu proces. Blijvend openstaan voor vernieuwingen en constant bijleren zijn een must om duurzaamheid nog optimaler toe te passen in het bedrijfsleven. En van wie kan je beter bijleren dan van een bedrijf dat onderscheiden werd met het label “Worlds’ Most Ethical Companies 2017” en lid is van het VN initiatief “Global Compact”. Op uitnodiging van Volvo Cars namen we dan ook graag deel aan de “Volvo Cars Sustainability Day” in Zweden.

Met hun project “Omtanke”, Zweeds voor diepgaande zorgzaamheid en aandacht, wil Volvo Cars, de milieu-impact tot een minimum terugbrengen en de sociale impact maximaliseren. Ze concretiseren dit door ambitieuze doelstellingen te formuleren op vlak van milieu, veiligheid en diversiteit.

Wyckaert onderschrijft de ambities van zijn klant. Het samenwerkingsverband tussen Volvo (zowel Volvo Cars als Volvo Trucks) en Wyckaert en de gedeelde visie inzake duurzaamheid gaan reeds jaren terug. In 2016 won Wyckaert de ‘VOLVO Quality Excellence Award’. De Zweedse autobouwer beloonde daarmee de kwaliteit en de klantgerichtheid van Wyckaert.

Geïnspireerd en begeesterd blijft ook Wyckaert in 2018 inzetten op duurzaamheid.