nieuws
07.13.2018

Veiligheidsdag Wyckaert editie 2018

Op de laatste werkdag voor het bouwverlof organiseert Wyckaert voor zijn werknemers traditiegetrouw een veiligheidsdag.

Het begrip veiligheid wordt zeer ruim beschouwd. Niet alleen veiligheid op de werf komt aan bod, maar ook hoe we moeten omgaan met fysiek belastende arbeid en wat gezonde voeding is. Gedurende de dag nemen de verschillende groepen via een doorschuifsysteem deel aan 4 gevarieerde workshops.

In de workshop “betreden van besloten ruimte” worden de risico’s, de gevaren en de nodige maatregelen van het werken in een deels of volledig gesloten omgeving met een al dan niet vernauwde toegang bestudeerd. Er worden meetinstrumenten en parameters besproken en evacuatietechnieken geoefend.

Tijdens de tweede workshop gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag “wat te doen bij langdurige zware belastingen of langdurige belastende houdingen”. Er worden technieken aangeleerd om het lichaam te ontspannen door middel van stretch- en bewegingsoefeningen. We focussen vooral op de zone rond de nek, schouder, arm en rug.

In de praktijkles rond collectieve beveiliging frissen we de kennis aangaande het nazicht en het onderhoud van de collectieve beveiliging op. Verder worden er verschillende mogelijkheden voorgesteld.

In de laatste workshop gaat de aandacht naar de nieuwe voedingsdriehoek. Het verschil tussen de oude en de nieuwe voedingsdriehoek komt aan bod. Daarna wordt het eetgedrag in kleine groepjes onder de loep genomen.

Onder een stralende zon sluiten we de dag af met een hapje en een drankje waarna iedereen op een veilige manier aan het zomerbouwverlof kan beginnen.