nieuws
09.14.2018

Eerste spadesteek voor politiehuis Erpe-Mere / Lede

Op 14 september werd in het bijzijn van minister Koen Geens, provinciegouverneur Jan Briers, korpschef HCP Luk Lacaeyse, burgemeesters H. De Waele en R. Uyttendaele de eerste spadesteek van het politiehuis voor de politiezone Erpe-Mere/Lede gegeven.

De wens om de huisvesting van de politie naar een hedendaags niveau te tillen dateert van ruim 10 jaar geleden. Sinds de komst van korpschef HCP Luk Lacaeyse en met de steun van de burgemeesters De Waele en Uyttendale werd deze wens een daadwerkelijk project.

De huidige gebouwen waarin de politie werkt gaan gebukt onder betonrot en verzakkingen. Daarnaast is een moderne infrastructuur nodig om de nieuwe regelgevingen, aangepaste normen en aanvullende wetgeving, die elkaar in een steeds sneller tempo opvolgen, te kunnen implementeren. Met het nieuwe politiehuis worden de diensten van de lokale politie, die momenteel op 3 plaatsen is gehuisvest, gecentraliseerd wat de efficiƫntie en bedrijfsvoering ten goede zal komen. Tevens willen de initiatiefnemers ook pro-actief inspelen op het lopende debat van een eventuele schaalvergroting van de lokale politie. Het nieuwbouwproject geeft de burger de garantie dat zij een lokaal aanspreekpunt blijven hebben in hun directe omgeving.

Het ontwerp van het nieuwe politiehuis is het resultaat van een zeer uitgebreide prospectie in een aantal nieuwbouwcommissariaten verspreid over het ganse land. Wyckaert bouwt een functioneel gebouw dat voldoet aan de laatste nieuwe normen op vlak van veiligheid, milieu en energie. De nieuwbouw bestaat uit 3 bouwlagen met kelderverdieping. Door de modulaire opbouw van het gebouw is een eventuele uitbreiding gewaarborgd. In 2020 zullen we samen met het intergemeentelijk samenwerkingsverband SO-LVA en DAT Architectenbureau het nieuwe politiehuis opleveren.