nieuws
11.07.2019

Project Kastor te Grimbergen – hoogste punt ruwbouw bereikt

Op 07 november ging ‘het steken van de mei” door op het project Kastor. Het moment waarop het hoogste punt van de ruwbouw is bereikt en waarop de arbeiders met gepaste fierheid aan alle betrokken partijen hun reeds geleverde prestaties kunnen tonen.
Algemeen

Het project “Kastor” is een woonproject in Strombeek-Bever, een deelgemeente van Grimbergen. Het bestaat uit 6 blokken en omvat 60 volledig afgewerkte appartementen en 5 commerciële ruimtes op het gelijkvloers die casco worden afgewerkt. De ondergrondse parking voorziet 87 parkeerplaatsen. De appartementen kijken uit op de parktuin, die tussen de verschillende appartementsblokken loopt en voor een groene toets in het project zorgt.

De werken omvatten ruwbouw, afwerking, technieken en omgevingsaanleg.

 

Stand van zaken

Aangezien dit project uit 6 afzonderlijke blokken (A,B,C,D,E,F) bestaat die met elkaar verbonden zijn door de parktuin en de ondergrondse parking, werd dit project opgesplitst in verschillende deelprojecten waarbij ieder blok zich in ander stadium van uitvoering bevindt.

Bij blok A en B is de ruwbouw nog volop in uitvoering. Indien de weergoden ons gunstig gezind zijn zouden deze gebouwen eind februari afgewerkt zijn. De ondergrondse parking is volledig klaar en momenteel werken we aan de ruwbouw van het gelijkvloers van beide blokken.

Blok C en E zitten in de eindfase van de ruwbouw en we stellen alles in het werk om tegen het kerstverlof deze gebouwen waterdicht te krijgen.

Tot slot hebben we nog blok F en D, deze zijn het verst gevorderd. Hier zijn de technieken opgestart en zijn we bezig met het plaatsen van het buitenschrijnwerk. In deze 2 blokken zullen we binnenkort de natte afwerking opstarten, namelijk de pleister- en chapewerken.

 

De oplevering van alle bouwblokken is voorzien in het najaar van 2020.