nieuws
03.16.2018

Opening Ibis Budget Gent Dampoort hotel

Op 16/03/18 vond de opening van het Ibis Budget Gent Center Dampoort Hotel plaats. Wyckaert realiseerde de bouw van het hotel met 119 kamers en een ondergronds garagecomplex bestaande uit 2 niveaus en 71 parkeerplaatsen in een periode van 19 maanden.

Het hotel ligt op wandelafstand van het historisch centrum en vlakbij de bedrijven in de havenregio North Sea Port en mikt daarmee zowel op toeristen als zakelijke gasten.

Het monolitisch volume refereert door zijn architectuur op een hedendaagse manier naar de typische havenpakhuizen. De publieke ruimtes bevinden zich op het gelijkvloers en zijn gericht naar het toekomstige park “Madeleine”. De rode ruwe bakstenen gecombineerd met blank staal of geanodiseerd aluminium zijn de belangrijkste materialen.

De bouw van het hotel is een onderdeel van het totale project dat Wyckaert in opdracht van de THV Compass – VDM Invest op deze site zal realiseren. Binnen afzienbare tijd voltooien we zowel een high-end residentieel project als een residentieel project bestemd voor de huurmarkt.

 

Interieur Ibis Hotel - realisatie WyckaertInterieur IBIS Gent - realisatie WyckaertInterieur Ibis hotel Gent - realisatie Wyckaert