nieuws
06.20.2018

Nieuwe laureaten Charter Duurzaam Ondernemen bekend

Woensdag 20 juni ontving Wyckaert het Charter Duurzaam Ondernemen voor de derde keer op rij. Hiermee honoreert Voka de bedrijven die meer inspanningen leveren dan wat strikt wettelijk vereist is inzake milieu, veiligheid en mensvriendelijk ondernemen

De duurzaamheidsacties zijn gekoppeld aan de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. De realisaties worden beoordeeld door een team van onafhankelijke deskundigen.

Wyckaert geeft concreet invulling aan dit charter door onder andere het water- en elektriciteitsverbruik dagelijks te monitoren op de werven via een digitaal platform. Hierdoor kunnen de kosten en de CO2 uitstoot verlaagd worden. Verder investeert Wyckaert in nieuwe BEN-vriendelijke werfunits.  De muren en plafonds zijn voorzien van extra isolatie, er wordt gebruik gemaakt van LEDverlichting en de ramen bestaan uit dubbel glas. Daarnaast wordt het werfafval maar liefst in minimum  5 verschillende fracties verdeeld.

Verder hanteren we een charter en gedragscode voor leveranciers. Wyckaert wil een verantwoord aankoopbeleid voeren dat nauw aansluit bij de behoeften en prioriteiten van het bedrijf. Daarbij wordt ten volle rekening gehouden met de impact van onze beslissingen op de maatschappij. De veiligheid van het personeel en andere stakeholders is de eerste prioriteit van Wyckaert. In dat opzicht besteedt Wyckaert veel aandacht aan zijn relaties met de betrokken partijen, waaronder de leveranciers en aannemers, en verwacht Wyckaert dat deze laatsten zich houden aan een specifieke gedragscode.