nieuws
01.15.2020

Nieuwbouw Wyckaert in de pers

Regelmatig kan u een update lezen over de in aanbouw zijnde nieuwbouw van Wyckaert. Ook bij de pers bleef de bedrijvigheid op onze site niet onopgemerkt. Het magazine "De Oost-Vlaamse aannemer" schreef een mooi artikel over ons project.
Artikel nieuwbouw Wyckaert in de “Oost-Vlaamse aannemer”

“Door onze exponentiële groei de voorbije jaren was ons huidig kantoor te klein geworden en hebben we beslist om een nieuw kantoorgebouw te zetten”, vertelt Johan Franceus. De nieuwbouw zal met een oppervlakte van 2.700m² bijna dubbel zoveel vierkante meters tellen dan het huidige gebouw dat van de jaren zestig dateert en in de loop der jaren verschillende keren is verbouwd en gerenoveerd.

 

Een in het oog springende gevel

Voor Wyckaert was het logisch om op dezelfde locatie te blijven. “Onze firma is zeer goed bereikbaar en ligt toch nog in de stad Gent. Bovendien passeert er heel veel verkeer langs ons kantoorgebouw. In het verleden is de gevel daarom steeds gebruikt om onze visibiliteit en naamsbekendheid te verhogen”, zegt Johan.  “We hebben gekozen voor een groene, gegolfde keramische gevelbekleding. Het heeft een duurzaam karakter en springt er een beetje uit. Omdat het gegolfd is, zal de veranderende lichtinval op het gebouw telkens voor een ander effect zorgen”, legt projectleider Matthias Ingels uit. “Verder is er gekozen voor heel veel glaswerk, zodat het gebouw een moderne en strakke look krijgt. Aan de binnenkant is er geopteerd voor sobere materialen, zoals parket en natuursteen als vloerbekleding. De glazen wanden om de verschillende burelen op te delen, zullen zorgen voor aangenaam natuurlijk zonlicht en zal een open ruimtegevoel creëren.

Omdat een nieuw kantoorgebouw van een bouwbedrijf automatisch ook het visitekaartje van de firma wordt, heeft Wyckaert de bedrijfsfilosofie doorgetrokken naar het nieuwbouwproject.

 

State of the art

“De atypische gevelbekleding is deels gekozen omdat we als bouwbedrijf uit de band willen springen. De glazen wanden en sobere materialen zijn niet alleen een esthetische of praktische keuze, maar is een vertaling van de transparante en vlakke structuur in onze organisatie, legt Noor uit.

“Het wordt een duurzaam state-of-the-artgebouw. Om het gebouw te verwarmen en af te koelen is er een BEO-veld voorzien en met de zonnepanelen zullen we bijna volledig in onze energiebehoeften kunnen voorzien”, vertelt Johan Franceus. En net omdat het nieuwe kantoor ook het visitekaartje is, wordt de trapkern in zichtbeton opgetrokken.

 

Lunchen in de binnentuin

Wyckaert zet al jaren intensief in op maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorgt ook voor haar medewerkers. Daar wordt ook rekening mee gehouden in het nieuwe kantoorgebouw. Johan Franceus: “voor onze werfleiders, die zeer vaak op de werf zijn, komen er flexibele werkplaatsen. We voorzien een aantal fietsen voor het personeel, er komt een binnentuintje waar men bij goed weer kan lunchen en onze mensen zullen vrij gebruik kunnen maken van een fitnessruimte.” Het nieuwbouwkantoor en de loodsen worden in BIM én onder het LEAN-principe gerealiseerd.

 

Op de groei

Wanneer het kantoor af is, zal er plaats zijn voor ruim 70 personen. “Vandaag hebben we zo’n 50 bureaus nodig, wat betekent dat we marge hebben om gemakkelijk nieuwe collega’s te verwelkomen en een plaatsje te geven. Aangezien we toch heel wat vacatures hebben voor nieuwe medewerkers, hoop ik dat een aantal van de vrije burelen snel een eigenaar zal krijgen”, lacht Johan Franceus.

(Bron: Oost-Vlaamse aannemer – uittreksels uit het artikel project in de kijker Wyckaert, p. 25 -27)