nieuws
06.15.2020

Start bouw kantoorgebouw, schietstand en horecapunt te Relegem

Wyckaert bouwt in opdracht van de Provincie Vlaams Brabant een schietstand, een kantoorgebouw en een horecapunt voor PIVO.

Het Provinciaal Instituut voor Vorming & Opleiding (PIVO) staat in voor praktijkgerichte opleidingen, trainingen en vormingen aan openbare en private hulpdiensten, openbare besturen en bedrijven.

 

De site

Het project wordt gerealiseerd op de site van een voormalige luchtmachtbasis te Relegem. Deze werd in 1997 aangekocht door de provincie Vlaams-Brabant en wordt sinds 2006 gerenoveerd en uitgebreid. Het is één van de eerste militaire domeinen in ons land die gesaneerd en nagenoeg volledig herbestemd is. Wyckaert bouwde een aantal jaren geleden op dezelfde site reeds een sporthal en klaslokalen voor de leerlingen van de brandweer- en politieschool.

 

Van stookgebouw naar horecapunt

De oude stookplaats, die dateert van 1910, wordt ontmanteld en heringericht als horecapunt. Het horecapunt zal beschikken over een industriële keuken die 250 mensen kan bedienen. Het gaat dan vooral om cursisten, personeelsleden en partners van het PIVO.  De buitenzijde van het gebouw wordt bewaard als erfgoed.

 

Loodsen worden omgebouwd tot schietstanden

De twee schietstanden van 25 meter, in totaal goed voor 7 lijnen, worden ondergebracht in één van de verlaten loodsen. Deze zullen zowel gebruikt worden door de agenten die in het PIVO worden opgeleid als door de politiezones uit heel de provincie.

Om zoveel mogelijk open ruimte te behouden en duurzaam de bestaande gebouwen te bewaren, wordt gebouwd volgens het principe van box-in-box. Hierbij wordt er gebouwd in de bestaande loodsen.

Bijkomend zal Wyckaert zorgen voor een extra polyvalent kantoorgebouw.

De werken omvatten ruwbouw, afwerking, technieken en omgevingsaanleg. De provincie Vlaams-Brabant investeert meer dan 4 miljoen euro. De voltooiing van het project is voorzien voor 2021.

 

 

De oude stookplaats wordt omgevormd tot horecapunt.
Kantoorgebouw, schietstand, horecapunt Relegem - Asse - gerealiseerd door Wyckaert
Twee schietstanden van 25 meter, in totaal goed voor 7 lijnen.