nieuws
04.29.2022

Project Hof ter Smissen met BEN woningen te Dilbeek

Op de locatie die jarenlang te zien was in de populaire één-reeks ‘Thuis’ realiseerde Wyckaert in opdracht een nieuwbouw bestaande uit 29 woningen en de renovatie van het woonhuis tot appartementen met commercieel deel.

Naast de 29 BEN – woningen, de renovatie van het woonhuis en het commercieel gedeelte omvatte het project ook een ondergrondse parkeergarage met 49 staanplaatsen en 22 afgesloten privatieve bergingen.

De werken bestonden uit ruwbouw, afwerking en technieken.

 

BEN-woningen

Ook in dit project werd ingezet op nieuwe technieken. De woningen werden voorzien van vloerverwarming op basis van geothermie. Tijdens de zomermaanden is er mogelijkheid om op een energiezuinige passieve manier te koelen.

Om een gezond binnenklimaat te garanderen wordt voorzien in een ventilatiesysteem. In elke woning is een balansventilatie, type D, voorzien. Dit type werkt op basis van een mechanische toevoer en mechanische afvoer via een centrale ventilatie-unit met warmterecuperatie.

De voorziene warmtepomp zal instaan voor de aanmaak van sanitair warm water.  Voor hergebruik van het regenwater wordt een pomp met filter in de regenwaterput geplaatst.

Een installatie met zonnepanelen zorgt voor de opwekking van elektriciteit.