nieuws
06.30.2021

Grootste mobiele tent van Europa gebruikt voor dakrenovatie

Volvo Group in Gent wenst het dak van een productiehal met een oppervlakte van 53.000 m² te renoveren. Na een eerdere dakrenovatie van 40.000 m² op dezelfde site, koos Volvo Group opnieuw voor een samenwerking met Wyckaert.

Deze zomer starten we met de 1ste fase van de nieuwe opdracht.

Dagelijks worden er meer dan 200 zware vrachtwagens geproduceerd in deze hal. De dakrenovatie kan enkel uitgevoerd worden tijdens het jaarlijkse, collectieve verlof van deze afdeling. Wyckaert zal over een periode van 5 jaar tijdens deze verlofperiode van 4 weken  +/- 10.000 m² dak per jaar renoveren.

 

Grootste mobiele tent op een dak in Europa

Daar de weersomstandigheden in onze regio tijdens de zomer niet steeds zonnig en stabiel zijn en er geen weerverletdagen mogelijk zijn, is het van belang dat we geen enkele werkdag verliezen. Daarom is er gekozen om een tentconstructie te plaatsen boven de werken. Een oplossing die we bij de uitvoering van de dakrenovatie van het Waterbouwkundig Laboratorium in Borgerhout ook reeds toepasten.

De mobiele, verrijdbare tent met een overspanning van 36m en een lengte van 25m is één van de grootste die ooit op een dak in België en zelfs in Europa werd gebouwd. Ze kan door 2 personen verplaatst worden, daar de structuren volledig in aluminium zijn opgebouwd. De tent loopt op 2 rails die bevestigd zijn op de betonnen draagstructuur van de productiehal. Een impressionant geheel.

 

Flexibel werken

Ook in de voorbereidingsfase stelde ons werfteam zich zeer flexibel op. De voorbereidende werken en het plaatsten van de portieken gebeurden immers in weekends wanneer er op deze plaats geen productie plaatsvond. Een topteam dat zijn klantgerichtheid meer dan eens bewees door weekends en vakanties on hold te zetten voor de klant.