nieuws
09.25.2019

Feestelijke opening Hotel met zorg Den Briel

Op 25 september 2019 wordt hotel met zorg Den Briel feestelijk geopend. Den Briel maakt deel uit van een groter project dat Wyckaert voltooide begin 2019.
Het project

De totale opdracht bestond uit de bouw van 66 ruime assistentiewoningen, een hotel met zorg met 60 kamers, een ondergrondse parking met 101 plaatsen, structurele werken aan het beschermde pand “Villa Voortman” en het bijhorende koetshuis. Voorafgaand aan de bouwwerken werd de studie en uitvoering van de saneringswerken gecoördineerd door Wyckaert.

Meer dan een hotel

Het hotel met zorg is geen gewoon hotel. Het mikt op wie ontslagen is uit het ziekenhuis, maar nog zorg nodig heeft waarvoor hij thuis niet terecht kan. Ook wie dicht bij familie opgenomen in AZ St Lucas wil blijven of wie wacht op een kamer in een WZC kan beroep doen op Den Briel. De gasten kunnen er 24 uur per dag rekenen op de hulp van een verpleegkundige of verzorger.

Het bijhorende complex met assistentiewoningen, die allen verkocht of verhuurd zijn, is al sinds februari 2019 in gebruik.

Het bouwproject is de 1° fase in de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk begrensd door de Opgeëistenlaan en de campus AZ St. Lucas.