nieuws
07.08.2022

Digitalisering in de bouwsector – nieuwe technologieën

Op vrijdag 8 juli, net voor het bouwverlof, verzamelden de medewerkers van Wyckaert in Gent voor een dagje kennismaking met nieuwe technologieën in de bouwsector.
Digitalisering en vakmanschap gaan hand in hand
Digitalisering en de kracht van vakmanschap gaan hand in hand. Wyckaert is van mening dat om het concurrentievermogen op peil te houden en om te kunnen blijven beantwoorden aan de verwachtingen van bouwheren, overheid en bouwpartners we blijvend moeten investeren in zowel digitalisering als vakmanschap.
BIM – Building Information Modelling 

BIM (Building Information Modelling of het maken van digitale bouwmodellen) maakt een belangrijk deel uit van die digitalisering. De directe effecten zoals een verhoogde efficiëntie, minder bouwfouten, betere voorafgaande werkvoorbereiding en lagere faalkosten, hebben daarenboven een positieve impact op de duurzaamheid in de sector.

Samenwerking met het WTCB

De demonstratie van nieuwe technologieën gebeurde in samenwerking met het onderzoekscentrum WTCB, dat in het kader van het project ‘Centrum Bouw 4.0’ demonstraties kwam geven rond digitale meettoepassingen, drones, artificiële intelligentie en exoskeletten.

Gouverneur Oost-Vlaanderen toont interesse in de nieuwste technologieën in de bouwsector

Ook de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, bracht een bezoek aan Wyckaert en kreeg een introductie in de nieuwste technologieën die in een sterk veranderende bouwsector worden gebruikt.

Een interview met Johan Franceus, gedelegeerd bestuurder van Wyckaert, over digitalisering en lees je hier.