nieuws
03.01.2021

Charter der Woningbouwers – bouwen met zekerheid

Een woning bouwen of kopen is vaak een mijlpaal in een leven en een heuse investering. Een huis wordt een thuis. Om het traject vlot te laten verlopen en onaangename verrassingen te voorkomen, is de juiste bouwpartner essentieel.

Een goede leidraad om met de juiste bouwpartner in zee te gaan is het Charter der Woningbouwers, een kwaliteitslabel voor eerlijk, betrouwbaar en degelijk bouwen. Het biedt jou als bouwheer veiligheid en beschermt je tegen onnodige risico’s. Bedrijven die lid zijn van het Charter voldoen immers aan strenge voorwaarden.

 

Wat is het Charter der Woningbouwers?

  • De aannemers die het Charter bezitten zijn erkend in categorie D, op zijn minst in klasse 2. Op die manier bewijzen ze dat ze op technisch, economisch en financieel vlak een gezonde onderneming zijn. Wyckaert doet het echter beter en is erkend in klasse 8, de hoogst mogelijk behaalbare klasse.
  • Engagement om de bepalingen van de wet Breyne na te leven, waardoor u als bouwheer een heleboel wettelijke beschermingen geniet.

 

Meer concreet zal de aannemer u o.a. de volgende voordelen en garanties bieden:

  • Vóór de aanvang van de werken heeft een bouwbedrijf heel wat opstartkosten. Toch zal een lid van het Charter u maar maximaal 5 % van het contractbedrag als voorschot vragen.
  • Tussentijdse factuurbetalingen. Eens de werken bezig zijn betaalt u enkel voor de reeds uitgevoerde werken, u betaalt vanaf dan m.a.w. geen voorschotten meer.
  • Een lid van het Charter hanteert 2 opleveringen. Eerst de voorlopige oplevering. Een jaar later volgt de definitieve oplevering.
  • Het bouwbedrijf stelt een financiële waarborg om zijn verplichtingen na te komen.

Zo geniet u de absolute zekerheid dat uw woning volledig afgewerkt wordt.

 

U gaat bouwen? Laat u inspireren! Ontdek een ruim waaier aan inspiratieprojecten.

 

logo Charter woningbouwers