Construction and financing of renovation and new construction on the offices of Vrij CLB

Customer:

Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding Gent (Vrij CLB)

Architect:

Archipl architecten Cvba - GENT

Construction period:

march 2018 – apr 2019

Construction task:

4.640.769 €

Location:

Sint-Amandsberg

About the project

The VCLB in Ghent wants to centralise its activities. The project consists partly of renovating the old gatehouse located on Halvemaanstraat and partly new construction to replace the ageing rear building.
The new building will have reception space for the children who come for medical check-ups, offices and conference rooms for the VCLB staff.
The construction work involves structural work, finishing, technical engineering and environmental planning.

Key figures

Construction surface   
- New building  500 m² 
- Renovation  300 m² 
No. floors 
K-level  35 
Surface surrounding area  1.900 m² 
Parking   
- Surface  635 m² 
- No. floors  1 above ground 
- No. sites  44