cultuur
renovatie en restauratie

Muziekcentrum De Bijloke – Restauratie, renovatie en nieuwbouw

Klant:

Muziekcentrum De Bijloke Gent vzw

Architect:

Van De Sompel Oswald Architect - Gent

Uitvoeringsperiode:

okt 2004 - apr 2007

Uitvoeringsbedrag:

7.990.154 €

Bouwplaats:

Gent

Over het project

Muziekcentrum De Bijloke bevindt zich in het voormalige Bijloke hospitaal. De middeleeuwse ziekenzaal werd omgebouwd tot concertzaal.  Aan de historische architectuur werden moderne artiestenloges, repetitieruimtes, kantoren, twee eigentijdse toegangsgebouwen en een groot foyer voor publiek en artiesten toegevoegd.
De werken omvatten afbraak, ruwbouw, afwerking en technieken en omgevingsaanleg.

Kerngegevens

Bebouwde oppervlakte:   
- Nieuwbouw  3.500 m² 
- Renovatie  3.000 m² 
- Restauratie (gevel)  500 m² 
Aantal bouwlagen 
Oppervlakte omgevingsaanleg  3.400 m²