healthcare and social care sector

Conversion and extension of a crèche

Customer:

Engelbewaarder Vzw

Architect:

A154 Bvba - Gent

Construction period:

sep 2015 - jun 2017

Construction task:

2.816.663

Location:

Izegem

About the project

The project was carried out in phases. In the first phase a new crèche was built onto the existing one. After bringing the new construction into use, the existing building was renovated in the second phase.
On the ground floor the new building has five shared spaces for 14 children, sleeping rooms, offices, a multi-purpose space and a large kitchen. The first floor houses changing rooms, offices, a meeting room, a staff room and the technical spaces.
The works include structural work, finishing, technical facilities and landscaping.

Key figures

Construction surface  1.600 m² 
No. floors 
Surface surrounding area  800 m²