renovation and restoration

De Bijloke music centre – Restoration, renovation and new construction

Customer:

Muziekcentrum De Bijloke Gent vzw

Architect:

Van De Sompel Oswald Architect - Gent

Construction period:

oct 2004 - apr 2007

Construction task:

7.990.154

Location:

Gent

About the project

De Bijloke music centre is located in the former Bijloke hospital. The medieval hospital ward has been renovated into a concert hall.  Modern dressing rooms, rehearsal rooms, offices, two contemporary access buildings and a large foyer for the public and for the artists have been added to the historical architecture.
The works include demolition, structuring, finishing, technical work and environmental engineering.

Key figures

Construction surface   
- New building  3.500 m² 
- Renovation  3.000 m² 
- Restauration  500 m²  
No. floors 
Surface surrounding area  3.400 m²