office
sustainable buildings

Design and construction of a police station

Customer:

Stad Brugge

Architect:

Beel & Achtergaal architecten - GENT

Construction period:

may 2011 - jan 2013

Construction task:

21.240.280 €

Location:

Brugge

About the project

The design and the construction of the new police station in Bruges was awarded to THV Wyckaert-Wycor in cooperation with Beel & Achtergael Architecten following a  tender competition.
The administrative building houses 250 employees and has E-level 30. The detainee complex and the logistical building are located in a semi-open basement.
The works include structural work, finishing, technical facilities and landscaping.

 

Key figures

Construction surface  11.164 m² 
No. floors 
Parking:   
- Surface  5.900 m² 
- No. floors 
- No. sites   
+ Street level  156 
+ Underground  69 
+ Above ground  12 
E-level  30 
Surface surrounding area  8.802 m²